Liten svart

Hur kommer det sig att så fort mörkret sänker sig över landet så klär vi oss alla i svartaste svart? Överallt på stan rör sig mörka skuggor i bylsiga jackor. Varför har vi inte mer färg? Men svart funkar alltid, en klassiker när inspirationen i garderoben tagit slut. Kanske är det ingen slump att den lilla svarta är det plagg som aldrig går ur tiden. Kanske är det dags att fylla på med lite mer....Elinor i svart skjorta med fastsydd väst, 69 kr från Erikshjälpen Second Hand.

Mystid

Kära bloggläsare!

På grund av tekniskt strul kan vi inte återkomma förrän på måndag. Så länge får vi passa på att önska er en fantastiskt fin första advent fylld med glittrande secondhandsaker och mysiga stunder!
Psst! Om du behöver fylla på förråden med advent så är våra butiker fyllda med allt du kan tänkas behöva inför julen. Välkommen in!

Se hela bilden


Pepparkakstid

Advent brukar locka hela familjen in i köket. Aldrig är det väl så mysigt att baka och fixa och dona som innan jul. Extra mysigt blir det förstås med lite schyssta tillbehör. Stora, lyxiga köksrenoveringar har aldrig fallit i min smak, hellre lite quickfix med nya stolar och roliga redskap. Så har du råd med annat också, som till exempel skumtomtar i överflöd!Pigga upp humöret med fina pinnstolar för 70:-/ st och ärtig plast från en femma! Du hittar allt hos oss såklart!


TylljusIbland är kopian bättre än orginalet! Dyra designlampor i all ära men en lampa inspirerad av tyllkjolar gör sig allra bäst om den är gjord av en riktig kjol! Det mest romantiska skenet fixar du lätt efter en runda hos oss, en glödlampa i taket och lite ståltråd...Finaste underkjolen med stålring hänger i syrrans tak. Fyndad för 95:- hos Erikshjälpen Second Hand

Kopiera stilen!

Världens smartaste grej om du gillar snitt och former från förr- investera i gamla mönster och sy upp nytt på äldre vis. Alla kommer bli så impade på dig när du kommer med en hel 70- tals garderob till lillkillen i värsta fräscha skicket! Dessutom har du möjlighet att helt själv välja tyger och material som passar 2000- talet. Vad sägs om en vatten- och vindavvisande duffel? När du ändå syr till kidsen kan du passa på att lära dig hur man sätter i ett par axelvaddar! Instruktionsböcker i sömnadskunskap från 80-talet ska ej underskattas... 


Kopiera!

Ända sedan jag var liten har jag önskat mig en sån där fin glasboll med en blomma som ligger inbäddad i vatten. Vad är det de heter nu igen? Till min stora sorg är de otroligt svåra att få tag på. Men som en skänk från ovan har en av mina fiffiga kollegor kommit på en smart kopia. Av en lampkupa ( de som sitter på vissa utebelysningar funkar fint) och en bukett plastblommor skapar du lite förfest i väntan på orginalet. Väldigt fint, väldigt billigt....

Glaskupa 30 kr, plastbukett 12 kr från Erikshjälpen Second Hand


Klacktavla

Måste dela med mig av ett smart tips på vad man kan göra om man som jag alltid ramlar över roliga vintageskor i fel storlek. Om du inte kan klacka runt i dem- gör en skotavla! Den här fantastiska hänger i butiken Weekday i Göteborg. Skaffa spånskiva, läcker färg och en hög med skor. Välkommen!

Holy Macaroni!

Jösses vilken tavla! Har nog aldrig sett något liknande. Den sista nattvarden broderat med grovt garn så att det nästan ser tredimensionellt ut! Som kronan på verket är den inramad i en gigantisk guldram som nästan skimrar i lila! Den här är absolut ett julklappsämne, kanske till kitschiga svägerskan? Det är ett tag till julklappsspringet men man måste ju få förspana lite! Vad sägs, kan du ge bort den här i julklappssäcken?Kitsch när den är som bäst! 325:- hos Erikshjälpen Second Hand förstås!


Hmmm...


I år ska alla mina julklappar vara återvunna! Visserligen är det alldeles för tidigt än men ni kan väl hjälpa mig att hissa eller dissa lite iallafall? Det känns fint att ge bort nåt alldeles unikt men det är inte helt lätt... Vad sägs om ett temapaket i år? Kolla in den här fina högen med ståtliga pållar, både till väggen och skrivbordet. Flaggan i topp eller?
Lappat

Hatten av för alla er som bloggar så kul om secondhand och allt roligt man kan göra med remake! Ni lyser upp! Här kommer ett tips om ett otroligt fint lapptäcke som man kan komponera ihop om det regnar för mycket och kroppen känns rastlös. Kika in i Veras hus och drabbas av inspiration! Fina tygbitar kan du som vanligt hitta i nån av våra butiker....

Bild från bloggen i Veras hus.


Handplockat!

Bara lite snabba handplockade favoriter till garderoben! Så fint man kan hitta så snabbt....

Ny utsida från 35:-! Very nice!


Lycka!

Får man lov att bjuda på lite vanlig hederlig lycka?


 
På bokens insida står det:

"Rik eller fattig, ung eller gammal, har vi alla fått vår särskilda lycka. I denna betagande lilla bok finner Du kanske Din."

Finaste lyckoboken 15:- hos Erikshjälpen Second Hand!