Kids only!

Smart förvaring innebär många saker. Karin o Tobbe lever riktigt compact living och kommer här med ett riktigt smart tips om du har svårt att förvara den där extramadrassen som är så bra att ha när man får oväntat besök!
Genom att sy ihop långsidorna på ett överkast och trä det över den dubbelvikta madrassen har de skapat en supermysig stor "kudde" för kidsen att krypa ihop på! Här kan man studsa runt eller bara luta sig tillbaka och göra läxor. Och när kompisen kommer på besök är det bara att öppna fodralet. Smart, snyggt och funktionellt! We like!
Mårten!

Mårten eftersom att du alltid bara slänger dina skor i en hög på golvet och är allmänt slarvig med ett par så fina skor- kan jag få ärva dem av dig? Jag vet att de nog inte är så moderna när de väl passar mig, men snälla? Jag lovar att de alltid skulle stå snyggt uppställda om jag fick dem av dig!

Kära hälsningar, din bror
Äkta 70-tal. Äkta nostalgi.
85:- ,Erikshjälpen Second Hand

Sötaste Monica!

Idag är det din dag! Det är 50-tal och du ska säga ja till mannen i ditt liv. Klänningen som du så länge drömt om hänger struken, färdigsydd och väntar på dig. Efter allt bläddrande i modetidningar hos frisörskan och turer till bröllopsbutiken i stan blev den perfekt! Två lager underkjol och två lager spetstyll, smala armar och rosenspets som klättrar vackert runt din brunbrända nacke. Det kommer bli en härlig dag, i en sån klänning kan man inte annat än att le. Och det kommer han att göra när han ser dig, du kommer att vara vacker som en dag. Vi önskar dig all lycka i framtiden och glöm inte att vårda din klänning ömt, en dag kanske någon annan vill vara lika strålande som du på sin stora dag...Brudklänning 325:- hos Erikshjälpen Second Hand


Kära Ann-Marie...

Kära Ann-Marie!

Så härligt att höra att din sommar var lycklig! Vi är så glada för att den var så minnesvärd att den blev en hel bok, att boken fick en fantastisk framsida och att denna femtiofyra år efter utgivning hamnade i en av våra butiker så att vi fick ge glädje åt en kund som ville pryda sin tavellist med din underbara bok!

Vi önskar dig många lyckliga somrar framöver!

Varma hälsningar, Erikshjälpen Second HandOemotståndlig! 15:-, från Erikshjälpen Second Hand

Lilla Secondhand-skolan Del 3

En fråga jag ofta får är hur man gör för att hitta de där riktiga godbitarna när man handlar secondhand. Det är verkligen inte alltid lätt att lära sig se sakerna framför sig i ett annat sammanhang där de står ihopplockade med en massa saker som du kanske inte är så förtjust i. Världens enklaste, snabbaste och bästa tips- lägg en halvtimme på att kolla runt i bloggvärlden innan du ger dig ut på fyndjakt! Det finns så otroligt många kreativa, smarta och duktiga människor som är experter på hur man hittar fina saker och remakar, fixar, målar och sätter in saker i rätt sammanhang. Bestäm dig för en stil som du letar efter, titta på bilder och skriv upp de ideér som du gillar. Det kommer bli så mycket lättare att fynda när du vet vad du är ute efter. Och kom ihåg- livet blir enklare att göra vackert om du har en flaska sprayfärg tillhands!

Några bloggar att inspireras av:lantlif.blogspot.com

katterochpasta.blogg.se


 
jagblommar.blogspot.com


Vinka till Inka!

Inka, folklore, bohemiskt-etniskt.... Vad man än vill kalla det så är det så himla fint med det speciella, lite randigt brokiga mönstret! Viss dos av "tidiga 90- tals" vibbar får man också, och nostalgi är ju aldrig fel. De här grejerna är fortfarande ganska lätta att hitta secondhand och de piggar upp vilken blåsig september dag som helst. Ut och leta!

Varma tassar fr.25:-
Superfint med knyt! 55:-
Halsduk som bara måste hänga framme! 45:-

Allt från Erikshjälpen Second Hand...Skärp dig!

Att skärpa sig behöver inte vara tråkigt eller tidsödande. Du behöver bara ett gäng skärp, snabbaste sättet att förnya i garderoben. Kul blir det också, om du vågar bryta mark och blanda lite hejvilt. För en mellanstor lapp har du plötsligt fler bälten än ett grymt karatekid! Det kallar jag gött!
Något gammalt, något nytt...Bara för att man gillar härligt gamla saker betyder inte det att man inte suktar efter skinande nytt. Men det är verkligen inte alltid lätt att få gammalt och nytt att gilla läget ihop. Men här funkar det tokbra! Teakmöbler har varit populärt länge nu och de är svåra att släppa, med sin varma ton är det lätt att blanda in andra material och färger. Det här fina rummet finns hos Selvanders i Huskvarna. Mejla in snygga stilkrockar du också! Vi är många som längtar efter inspiration...

blogg@erikshjalpen.com


Blackandwhite

Ingenting är ju svartvitt men det är iallafall riktigt snyggt! Även riktigt färgberoende människor kan älska det djupt romantiska skimmer som kombinationen lätt medför...

Häng upp ditt färgtema på väggen! Där kan ju inte bara hänga tavlor... Köp en snygg spalje som den här, eller gör en egen budgetvariant genom att remaka en tvättställning- ta loss en av delarna och spraymåla! Sen är det bara att hänga upp. Ta tillexempel sköra spetsgardiner (35:-) och slitna balettskor (45:-) från Erikshjälpen Second Hand of course... It don´t matter if they´re black or white!


Rött är sött!

Saker blir helt klart snyggare om man ställer dem efter färg! Efter en liten runda i köket kan jag lova att du snart hittar en hel grupp som mer än gärna flyttar ihop.  Som de här röda sakerna till exempel, de blev bra mycket snyggare när de fick trängas tillsammans!Små stilleben och blickfång skapar du lätt genom att samla föremål på en hylla eller på ett bord. Låt sakerna följa en röd tråd, som en färg eller ett visst tillfälle i livet.  Samla minnen från en fantastisk resa, eller från din barndom eller bara ett gäng saker som du blir lycklig av. För visst kan man bli det. Lycklig. För småsaker...