nyårslöften

Ett nyårslöfte skulle kunna vara att vara lite mer frisinnad när det gäller inredning. På secondhand ser man ofta gamla fina saker med en fantastisk historia men som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Inte minst när jag ser hederliga vackra skridskor och skidor med handsnidda trädetaljer och åldrat läder drabbas jag av ett sådant där habegär. Men vad ska man med sånt till? De duger ju knappast som bruksföremål...

Finurliga tidningen FAMILY LIVING som älskar att blanda nytt och gammalt har svar på tal. Häng dom på väggen! Såklart, varför tänkte jag inte på det förut?

mellandagsspan

En del springer på mellandagsrea, andra spanar kuliga saker på nätet. Märkestunga Svensson i Lammhult har två roliga lampor från Flos i sin butik. Känns otroligt secondhandinspirerande! Kanske något för hemmafixaren?

God jul!

Erikshjälpen Second Hand önskar dig en riktigt fin jul fylld med udda porslin, gnistrande silverbestick från mormors tid och originella klappar!
Inspiration från Ikeas blogg. En blogg som faktiskt inspirerar en hel del till secondhandshopping, för visst skulle man kunna hitta allt hos närmsta Erikshjälpenbutik...


Sista minuten

Hur man än gör är man nästan alltid ute i sista minuten med klapparna.
Välkommen till oss- vi har något för alla smaker...

mer än kul

Det är inte bara kulor som ska få första parkett i granen. Minimalism och färgteman i all ära men till jul får man faktiskt vara mer kreativ än så. På secondhand har jag alltid hittat de roligaste julgransprydnaderna och jag misstänker redan nu att de kommer bli kära släktklenoder en vacker dag med tanke på hur mycket glädje de redan sprider...
Julgranspynt från 5 kr/st hos Erikshjälpen Second Hand

Den som frågar lever längre!

Fråga oss om secondhand! Fröken Retro lovar att du inte blir besviken.
Hur inreder jag barnrummet för en billig peng eller
vad är hetast på secondhandhimlen just nu?
Hur målar jag om min gamla gungstol och kan man slipa
ett furubord snyggt? Vi finns här för dig.
Älskar man secondhand kan man ju inte låta bli
att dela med sig av lite hederlig kärlek!
Fråga loss på:
blogg@erikshjalpen.com

finns det hjärterum?

När hela stora tjocka släkten ska komma på besök är det bäst att man erbjuder en sittplats. Och efter julklappsinköp och storbak kanske inte plånboken tillåter en stor nyinvestering i matsalsmöblering. Men titta här så fint det blir med lite gammalt och lite remake. Pinnstolarna har fått sig en skvätt solgult och det rejäla bordet tål både glöggspill och limrester. Dessutom är sådana här möbler nästan standard på secondhand just nu. Skynda fynda, sånt här är lätt att hitta!
Inspiration från fina bloggen Solrum

repris

Idag får det ändå bli en favorit i repris från första bloggjulen. En dag innan jul dök det upp en spännande liten ask på jobbet och i den- en hel uppsättning juldekorationer i plast till Barbie.
Vilken lycka att vara fem år igen och få hänga hela Barbie-huset fullt med polkakäppar och strö ut paket under minigranen. Och vilken lycka att få ge bort ett paket med både miljömedvetenhet och historia.
Kanske kan de vara till glädje även när en femåring växt upp, för vem vet vad som inbringar mest pengar på framtidens antikauktioner? Kanske plastiga juldekorationer till Barbie....


traidy

Välkommen till traidy.se

Traidy är en lite smartare, lite snällare köp- och säljmarknad för nya och begagnade produkter, där varje annons ger en pengar till ett välgörande ändamål.

Erikshjälpen är Traidys nya vän!

Erikshjälpen, som är det senaste samarbetet på Traidy, vill med barnens drömmar som drivkraft och verktyg, vara med och förändra världen. Genom stöd till utbildning, försörjning samt hälso- och sjukvård hjälper vi barn och unga runt om i världen att våga drömma om framtiden.

Hjälp dem i insamlingen till Haiti genom att annonsera ut något du inte behöver längre!

http://www.traidy.se/mottagare/60

 


god jul handsome!

Det är inte bara Pelle Svanslös som klär exemplariskt i en fluga. Inför stundande kalasande kan man tänka sig att se både farfar, svärfar och älsklingskillen i rosett!
Inspirationen hittar man här: http://www.somethingshidinginhere.typepad.com/.
Själva flugan hittar du säkert i någon av våra butiker: erikshjalpen.se/secondhand, eller så hittar du tyget och designar en själv. Lycka till!

 

Snyggt som Pelle! Inspiration från Somethings´s Hiding In Here


intesåallvarligt.nu

Det där med juldekorationer behöver man inte ta på så blodigt allvar. Det är ofta det enkla som ger det mesta! Som en lerskål med nejlik-dekorerade apelsiner i. Eller som en kristallskål, en ljushållare och en röd karamellskål på fot med hyacinter i. Det blir juligt, hemtrevligt och unikt på en gång!  Glad andra advent!


Lite grönt, lite secondhand och lite julkul med glitterspray. Varsågod- adventsfint utan ansträngning!

Från vänster: kristallskål med lock 40 kr, liten fassettslipad ljushållare 15 kr och röd skål på fot 35 kr. Allt från Erikshjälpen Second Hand.

Årets julklapp-medvetenhet

julkort-680.jpg

Vi på Erikshjälpen Second Hand vill verkligen slå ett slag för årets julklapp- Medvetenhet! Tänk vad bra att kunna ge bort något i jul som både är unikt, överaskande, miljövänligt och som gör skillnad även långt efter julhelgen. Genom att handla en julklapp i någon av våra butiker är det just detta du får! Vi kan inte garantera ett visst sortiment men däremot att du alltid kan hitta något oväntat och att din shopping gör nytta för många människor som har det svårt. Välkommen till någon av våra butiker och gör ett medvetet val...

erikshjalpen.se/secondhand