Kläderna som gör mannen!

Dök in på Erikshjälpen och hittade de här guldkornen. Så snyggt manligt! Tweedkavaj (65:-), souvenir t-shirt (15:-) och stentvättade stuprör (75:-) från Cheap Monday. Oversized rutig halsduk (35:-) och knallorange pullover (55:-) tillsammans med lila chinos (45:-) och gul piké (30:-). Allt klär en man! Dessutom kostar det en liten lapp och finns i en butik nära dig... Que macho!


 
                                                

Vill du oxå handla manligt? Leta upp din butik här...
www.erikshjalpen.se/secondhand

Manlig fägring...

Lite manlig fägring har väl aldrig skadat? Kanske vill du bli lite mer macho eller så vill du bara putsa upp mannen i dig! Denna veckan tillägnar jag männen. Här ska letas kläder, prylar och mojänger som andas manlighet.
Frågan är bara vad nu det är?

   
Machokillarna Ninja Turtles bor bäst i en skedask klädd med rosa siden!

Den härliga overallen från det glada 70- talet är perfekt i var mans garderob!

 
Böcker om slag och hjältar trängs fint i bokhyllan tillsammans
med ett riktigt flaskskepp!

Har du gjort nåt fynd som du skulle vilja titulera manligt? Mejla mig på
blogg@erikshjalpen.com

Pappa jag har inget att göra!

Fixa finaste pysselhörnan åt din älskling! Välj ett rum där ni oftast hänger, låt ett hörn bli barnens eget med smart förvaring av pyssel, papper, pennor och paljetter. Stenar, snäckor och andra livsviktiga saker finns i små burkar och vips så finns det alltid nåt att göra! Fotoalbum, självporträtt, inbjudningskort och egengjorda bilmattor...

Lycka till!Byrån med många lådor kostade 100:-, den gamla glasburken utan lock som är perfekt till pennor 10:-, svensktillverkad leksaksbil 18:- och plåtburkarna mellan 15- 45:-. Gissa varifrån?


Länge leve barnrummet!


Här kommer några finfina bilder på saker som jag letat upp på Erikshjälpen. Det finns så mycket kul man kan hitta på! Det roliga med barnrum är att de är i ständig förändring, barnet leker och hittar på nya ordningar. Och i takt med att barnet blir äldre så ställs nya krav. Satsa på rum och möbler som kan användas till olika saker. En säng, som blir en koja, som blir ett kuddhav, som blir ett piratskepp. Ett bord, som blir en trampolin, som blir ett utkikstorn, som blir ett bibliotek. Låt barnen ha kul!


 De här schyssta små bokhyllorna (100 kr/st på Erikshjälpen) är helt perfekta tycker jag! Stora greppvänliga handtag och en stor yta där man kan leka med bilar, leka affär och bygga lego. Insidan av ryggen är klädd med tidstypisk 60- tals tapet. Och tröttnar man går det finemang att tapetsera om. Smart!Många barnböcker är lika fina som tavlor! Sätt dem på en tavellist, men sätt dem
så att kidsen når. Konst ska vara lättillgängligt!


Leta efter en stor kista eller en koffert. De är varken särskilt dyra eller svåra att få tag på. Fyll den sen med alla möjliga saker som är kul att ha när man klär ut sig. På dam- och herr- avdelningarna kan man hitta roliga hattar och handskar, och på smyckesavdelningen långa pärlhalsband och armringar, en gardin med volangkant används som slöja och en kasserad kikare är perfekt till den upptäcksresande... Fantasin sätter inga gränser!

Barnsligt kul!

Det finns inget roligare och enklare än att skapa ett mysigt, knasigt, kreativt och lekfullt barnrum med prylar och möbler från secondhand! Här får ni lite smakprov från några barnrum där i princip allt kommer från secondhandaffärer och loppisar. Allt är lekvänligt och anpassat för de underbara små varelser som bor i rummet.

 
Utdragssäng som rollats vit, vid gaveln står "sov sött sockertopp" tryckt med stämplar. Gult påslakan och retrogosedjur från Erikshjälpen. Hurtsen från Erikshjälpen har målats om och försetts med hjul, charmiga pinaler från loppisar...

 
"Stora" killen har en hylla med favoritsaker ovanför sängen, gult lapptäcke och Ikeas 70-talslampa inhandlad på Erikshjälpen. Gamla och nya kuddar och gosedjur samsas i mysigt berg!

 
Finaste prinsessan har eget pysselbord från Erikshjälpen och stol från en nedlagd frisörsalong i Pålsboda. 
Sagolik tyllgardin är perfekt som underlägg! Den gamla garderoben har målats och tapetserats i samma toner
som på väggarna.

 
Charmigaste färgklicken! 50- 60- och 70-tal blandas. Småsaker från lokala loppisen tillsammans
med designfynd från nätet. Viktigaste är att kidsen gillar det!

Tjoho! Den här veckan ska jag leta efter perfekta saker till ditt nya, omgjorda barnrum.
Det kommer bli väldans kuligt!
 Håll utkik...
Celebra tyger och kunder!

I helgen tycker jag att du ska investera i en hel hög med tyger som du kan klä in dina väggar med. Välj färg efter humör, storlek efter säsong och antal veck i draperingarna efter veckodag! Låt våren spira inomhus även om den dröjer i trädgården lite till...  

 
Hos Erikshjälpen finns alltid ett stort urval av färgglad textil. Ett tips är att hålla utkik efter 70- tals lakan som man ofta kan få för en billig peng och som räcker till både kuddfodral och till tyg på väggen. Remake!
Coola författaren Emma Hamberg, som har ett fantastiskt mysigt hem tycker också om att handla på Erikshjälpen! Se själv på hennes blogg åt tidningen Family Living...

http://www.familyliving.se/bloggare/emma-hamberg-blogg/2008/11/22/passion-och-perenner/index.xml

Tavlor såklart!

Såklart du ska pryda dina väggar med tavlor. Så klassiskt!
Men var inte rädd för att mixa stilar, kolla in så snyggt det är med en John Blund akvarell, en vackert patinerad guldram med ett vykort i, ett uppspänt tyg från 10- gruppen på tavelduk och ett underbart förstorat gammalt foto med namnet "Moderskärlek".
Allt från Erikshjälpen, såklart...

Fromt litet barn...Du behöver inte göra hål i väggen. Luta tavlan relaxat mot väggen istället, lätt att flytta när du tröttnar!

Veckans läsare är: Liz!

Visst har söta Liz fantastisk stil!
Håll utkik efter henne under våren för Fröken Retro kan inte låta bli att göra ett kik in i hennes underbara garderob fylld med skatter från Erikshjälpens gömmor. Tills dess får ni låta er inspireras av de här bilderna...  

Vill du också bli veckans läsare? Mejla in några bilder till mig på din outfit, ditt speciella kök, din kaffekoppssamling eller något annat du vill visa!

blogg@erikshjalpen.com

Uppåt väggarna!

Det finns så mycket fantastiskt du kan hänga på väggarna!Som den här runda spegeln hos Milli o Leif...
    


...eller en klassisk stringhylla pimpad med spetsbård!


           
Varför inte något mer ovanligt som ett kungaporträtt, en informationstavla från en skolmatsal eller en väggbonad med jordens alla folkslag på? Smaken är som baken!

Denna veckan ska jag ge dig härlig inspiration till att förnya dina väggar. Som vanligt är inget rätt och inget fel, allt är bara ren inredningsglädje! Väldigt billig inredningsglädje!Mera semester!

Kan inte låta bli att bjuda på lite mer drömmar om semester!
 


Som en souvenir från många länder, är den färgglada flaggboken
 med massor av flaggor och fakta för 15:-


Spara till en resa till Danmark! 20:-Finaste flaggspelet till barnrummet får du genom att knyta ihop ett gäng
vimplar från olika resmål. Vimplar från 10:-

Nästa veckas tema är "Uppåt väggarna"! När alla julsakerna är utslängda ekar det kanske tomt i lyan. Men det kan du snart råda bot på. Erikshjälpens butiker är fyllda med härliga tyger, handbroderade väggbonader, grymma oljemålningar och generösa gardiner! Fröken Retro hjälper dig tänka nytt...


Res till Bilolo för 10 kronor!

Jag älskar souvenirer från bortglömda ställen! För en liten, liten peng kan du drömma dig bort till Köpenhamn, Bilolo och Svaneholms slott. Här kommer mina toppfem souvenirer från Erikshjälpen SecondHand. Mejla in dina till mig!
                                                                                                                        

Underbara motivkort från världens hörn för dig som saknar egen kamera! För 10 kronor får du 10 missionskort från Bilolo med bilder på bl.a. "Hindubröllop" och "Spetälska vid brunn" eller 10 colorerade bilder från 40- talets Öland...
  

För en tjuga får du ett nyckelfat med foto från Tivoli i Köpenhamn eller ett askfat med foto från Svaneholms slott!

Dröm dig bort till Ryssland! Stor Babushkadocka 85:-

Två klassiker du inte vill vara utan... Lutande tornet och Eiffeltornet 15:- st

Vitaminkick!

Nu fyller Erikshjälpen sina secondhand butiker med en massa härliga saker som bara längtar efter att få komma hem till dig! Vem kan motstå en rödvitprickig chokladkoppsservis eller dockkläder från sent 60-tal? En plåtburk från danska Ira eller en knallig läslampa? Ta på skorna och skynda dig till din butik!

Kom ihåg att du sen kan fota dina fynd och mejla  till mig på blogg@erikshjalpen.com så har de chans att komma med på bloggen, glöm inte bort att  berätta var du köpt dem!