Må som en prins!

I finaste lådbilen vi någonsin skådat sitter din lilla älskling perfekt! Kanske går det alldeles utmärkt att äta upp sin spenat om man får den serverad i den här. För vem har sagt att en lådbil bara kan användas till vilda racingturer, kanske går det alldeles utmärkt att sitta o käka popcorn i den framför favvofilmen också?





Lådbilen från, gissningsvis, 30- eller 40- talet kostar 935:- och då ingår alla orginaldelar! Dina pengarna omvandlas sedan hos oss till skolor, brunnar och utbildning och du behöver bara tuta och köra. Världens smartaste köp alltså!

Sitt vackert!

Dagens I-wanna-have stavas rödhårig fåtölj! Så galen i sin design att man bara måste bli glad varje gång man går förbi, och så himla mjuk att krypa ihop i att man knappast behöver en godnattkram. Perfekt helt enkelt!




Korthårig fåtölj 465;- och lika hårfagra kuddar 15:- st
från Erikshjälpen Second Hand

Skräddarsydd á la 40-tal till festen!





Ibland är det extra kul att arbeta med secondhand! 
 Som när man hittar kläningar från 40- och 50- talet i orginalkartonger
inbäddade i silkespapper! Lika fina att ha på sig, eller  hänga upp
på väggen som en vacker tavla...

Blombordet


Vem har inte någon gång gått förbi ett sånt här blomsterbord och känt en viss dragning men ändå undran? Är det snyggt eller fult? Praktiskt eller en dammsamlare?  Hemma hos Carro i Göteborg är det i alla fall klockrent! Fylld med plastblommor, knoppande orkideér och upplyst av en blomljusslinga gör den hela lägenheten glad!



Lemonadchic!



Självklart kan du ha retro ända in i kylskåpet! Glasflaskor och glasburkar hittar du lätt för en liten peng och med en gång känns livet lyxigare när du ska breda marmelad på frukostmackan eller bjuda älsklingen på saft. Och har du riktig tur kanske du hittar flaskor med gamla ettiketter kvar och då är saftkalaset klirrat och klart!

Glasflaskor från förr 10:-/ 30:- hos Erikshjälpen Second Hand






Bättre förr?

Just nu har det kommit en hel drös med gamla kameror till Erikshjälpen i Lund. Jag kan sakna den gamla goda tiden då man hade en filmrulle med 24 chanser att fånga det där alldeles speciella ögonblicket. Idag har har man hur många chanser man vill, och då blir det inte lika speciellt. En annan sak som är charmig med dessa klumpiga, tröga kameror är att man får foton som man kan pryda sina egna väggar med, kanske med hjälp av en fin ram som ni kan hitta på Erikshjälpen?. Jo tack, ibland var det bättre förr.







Kreativ sommar!

Jag har nu börjat på mitt sommar jobb hos Erikshjälpen Secondhand. Varje dag fylls lagret  med vackra och spännande ting som bara väntar att få komma ut i butiken. Mitt jobb är att försöka få dessa prylar att synas och tilltala Er.  En blå-guldprickig klänning med de rätta accessoarerna, och ett skyltfönster fullproppat med synthiga vibbar från 80 och 90 talet. Ett väldigt kreativt och händelserikt jobb kan man säga!






Välkommen gästbloggare!



Elli sommarjobbar på Erikshjälpen Second Hand och kommer att gästblogga denna veckan om stort och smått, om
roliga prylar, mode och om varför hon älskar secondhand. Häng med henne denna veckan och kom ihåg att om du blir sugen på att hjälpa till i vårt arbete är du alltid välkommen till oss!


 
Om alla blommor blommat över kan man alltid införskaffa nåt blommigt!
Hatt 95:-, Erikshjälpen Second Hand

Knäpp upp!

Knappar är smått underskattat. Och vad passar väl bättre en regning dag än knappyssel! Jobba dig inte blå på att försöka hitta många av samma sort, det kan bli svårt. Men dra dig inte för att klippa till om du hittar nåt du gillar, det kanske tar några secondhandrundor innan du har så många du behöver men det kan väl aldrig göra så mycket...
Fäst knapparna på jackkragen som en kul detalj, över ett helt kuddfodral eller ge bort i present! Mer knappar åt folket!



Favvoklänningen med nya knappar 
6 st 10:-, Erikshjälpen Second Hand




Tidningen Sköna Hem ( nr 9 2006)
fyndades för en femma och innehöll
en massa bra knappinspiration...

De små sakernas lov...



Charmen med secondhand måste ju ändå vara att man aldrig vet vad man kommer hem med! Att helt plötsligt ramla över något som man blir så otroligt glad över! Och frågan är om det inte är de små sakerna som är roligast. Att hitta den där lilla detaljen som blir så bra i hallen, eller bryter av tristessen i köket. Att sätta en extra kant på vardagen, den kanske inte består av guld men det gör ju ingenting alls!

De här karamelliga galgarna klädda med bandplast hade gärna fått flytta hem till mig!
 6:-/ st hos Erikshjälpen Second Hand.

Våra secondhandbutiker är fyllda med små och stora saker som du inte trodde fanns. Välkommen till oss!

Spegel, spegel...

På 50- talet var en spegel inte bara en spegel. Med sina mjukt rundade former och stilsäkra skärningar i glaset var den kanske mer utav en tavla eller varför inte en möbel! Ägaren till den här spegeln hittade den på en utomhusloppis dolt bakom högt gräs. Numera hänger den djärvt på väggen och vittnar om en tid då detaljerna betydde allt...

 
 

Vill du också bli ägare till en 50- tals spegel? Välkommen till någon av våra butiker, jag kan tänka mig att du inte går därifrån tomhänt...


Detaljistiskt!

Vilka detaljer det fanns på bilarna förr! De här gamla reklambilderna från 60-talets bilindustri ville locka med mer än bara hästkrafter. Här fanns bilarna som inte bara framställde dig själv i god dager utan även gjorde att picnickturen blev något alldeles extra. För oss som inte var med då, eller för dom som faktiskt var det är det inte helt fel med lite lättsam nostalgiläsning i hängmattan...


 
 

60´s Cars Vintage Auto Ads
kostade 40:- hos
 Erikshjälpen Second Hand i Malmö