mot

Är du också innerligt trött på inredningsmagasinens oändliga reportage om "det öppna hemmet som fullkomligt badar i ljus och där köket i högblankt vitt har plats för familjens alla vänner". Ett hem där gränsen mellan ute och inne nästan suddats ut och där dyra designmöbler "samsas" med loppisprylar?
Fortfarande vackert. Och otroligt inspirerande. Men inte alls lika stereotypa- och tillrättalagda hem hittar du hos The Selby. Fascinerande hem och fascinerande människor långt ifrån svensk högblankhet och nervösa ekluckor.
Välkommen in!

Håll ut!

Vi har lite tekniska problem med internet hemma vid jobb-bordet.... Håll ut! Vi kommer snart igen!

formex

Efter den avslutade Formexmässan kan man rösta fram sin favorit på Formex Formidable;

Själv föll jag pladask för de här fina ljusstakarna designade för Men at Work av Stephen Johnson.
Sen tänkte spara i mig att det faktiskt kryllar av galna prydnadsmojänger i keramik i så gott som varje secondhandbutik. Om man köpte hem en hel hög och sprayade dem i en och samma färg så skulle man lätt få en grym installation! Är man dessutom extra pyssligt (och händigt) lagd så skulle man kanske kunna limma ihop några stycken och försöka sig på en riktigt snygg kopia...


Erikshjälpen heart YouTube

Blev så glad när jag hittade den här lilla filmen. Ibland är det den största lyckan att få cykla på secondhandrunda med en fin vän på pakethållaren...
http://www.youtube.com/watch?v=ib3vgP6dVGA

Lång näsa

För ett år sedan pratade jag på ett föredrag bland annat om retrotrenden. Om hur många kedjor och varumärken använder sig av olika vintagekollektioner. Lite skämtsamt sa jag att den enda branschen som kommer att hålla sig undan sådana benämningar är matindustrin. Idag när jag handlade insåg jag att min trendanalys var fel. Numera kan du köpa Retroägg. Varsågod!

smoke in your eyes

Jag älskar glas! Tur för mig att jag har absolut inga köksskåp hemma att stoppa in fler i. Därför får jag ägna dagarna åt att bygga glaspyramider på jobbet! Efter en lång förälskelse i alla typer av pressglas sneglar jag nu förföriskt på rökfärgat glas. Kan det vara höstkänslor?

alldeles pippi

Jag älskade Pippi Långstrumps tokhärliga skåp som hon hade i Villa Villekulla. Fullt med mojänger som ramlade ur lådorna så fort hon öppnade dem. Överallt tycktes det finnas små härliga skatter som hon gärna gav bort som små överaskningar. Tänk om man kunde ha ett sånt skåp hemma när man fick finbesök, bara att öppna upp...
Jag var tvungen att prova en egen variant på jobbet. Ett solitt linneskåp med dörrar och lådor med prickigt hyllpapper för 625 kr! Fullt med knasiga saker på insidan- och världens härligaste knäppkängor, visserligen två vänsterskor men ändå så vackra! Och sedan- bara att stänga så ser det sobert mystiskt ut. Perfekt för äventyrliga gäster!

latmask

Jag tillhör inte dem som gillar plast runt allt jag köper. Dessutom blir jag mäkta irriterad över fula förpackningar. Nu är min räddning här! Snabbt som tusan hamnar köpekakorna i en fin plåtburk innan de åker in i skafferiet. Nu behöver jag inte skämmas längre när jag får oväntat besök eftersom köpekakor genast ser hemlagade ut när de hamnar i plåtburk från 40, 50-tal! Thank´s heaven for Erikshjälpen Second Hand!

allvarSnart är långa sköna semstern slut och allvaret drar igång igen. Nästa vecka vågar jag utlova fler sköna prylar och secondhandtips igen. Det är ju trots allt på jobbet som det dräller av potentiella blogginlägg! Är det något speciellt som ni längtar efter att se är det bara att hojta till!Kanske fler kika-in-hos?Eller mer trendspan?Eller kanske prylar från en viss tid?

lättburet

Jag älskar brickor! Till slut hade jag så många att jag var tvungen att skaffa någon typ av upphängninsanordning eftersom att jag inte ville gömma undan dem utan kunna se alla fina brickor varje dag. Jag funderade på gamla hederliga brickhängare av textil, sydda eller virkade, med en träring att hänga upp med. Men antalet brickor var för många så till slut blev det ett tidningsställ för vägg som fick byta inneboende! Funkade finfint det med...

Om jag inte hade så många skulle jag lätt kunna tänka mig att köpa in ett gäng plåtbrickor och spraymåla i knallighet!

-Eller i sagolikt vitt. Snyggt
Hannis!