slott&koja

När vi var små hade vi en våningssäng och om man hade turen att få sova nederst kunde man dra för det fina röda draperiet  och somna som i en grotta. På dagarna lekte vi skeppsbrott, cowboys och cirkus med hjälp av draperiet. Det var lycka!

http://sofia.pulp.se/

hittade jag fina drömmar om sommarhus och även världens bästa våningssängsdrömmar!  


veckans pryl: ett frågetecken?

Vad har man haft den här till en gång i tiden? Tre träbitar, fyra gångjärn och två dalkullor. Till vad då? Kanske inte till ett pocketställ, men visst funkar det fint. Portabelt dessutom, bara att ta upp ur väskan och vips har du en egen liten bokhylla!


Bärbarhet- 85 pix...

lys

Sista veckan har vi sålt solbrillor som smör i, just precis, solsken. Undrar varför. Är längtan efter solljus så starkt att det övervinner förståndet eller kan det faktiskt vara så att solen börjar smyga fram?Brillor i repris! Kika in i Ellis vintagegarderob- igen.
Helt klart värt ett återbesök...
http://secondhand.blogg.se/2008/december/


veckans pryl: klumpighet!

Veckans pryl är en byrå. Men inte vilken byrå som helst, med sin fantastiska klumpiga framförhållning och slitna skal får den vem som helst på fall! Att skönhet ligger i betraktarens ögon- visst är det sant!

För 360 kronor blev någons hem klumpigt charmigt!

två familjer

Inspiration kan behövas i massor. Superkreatörerna Isabelle och Jenny driver Dos Family och visar upp hem som inspirerar till mängder av secondhandrundor! Tack för det!

img_43381
img_4421
img_4352
img_4409
img_8076
img_0560_2

Bilder från Dos Family

trofé

Vardagstrött? Skaffa en egen trofé. Äkta eller inte är mindre viktigt. Men fin att titta på och glad blir man. Kanske lite piggare också...

Fejktrofé gjord av suspekt prydnad! Pryder sin plats elegant för 35 kr...


weekend i Paris


Åk till Paris och möt kärleken i helgen. Eller plocka hem Paris till dig! Rutig garderob, konstnärsflörtande skor, möbler med sliten patina och en hög med konst. Sätt en bukett liljor i en vas och en basker på svaj. Ta hand om kärleken- och trevlig helg!


Paris har komit till Erikshjälpen Second Hand. Välkommen!

foträt huvudsak

Visst är det fortfarande minusgrader, snö och slask utanför men man måste väl få drömma!
På lagret uppenbarade sig idag en hel låda med roligheter. Vad sägs om några mjuka mockastövlar, med fransar, spännen och skinnband? Eller silvriga stilettklackar och en tyrolerhatt? Och att tacka nej till ett par lårhöga stretchstövlar med sko av mjukt kalvskinn det skulle nog bli svårt.
Hattar börjar änligen dyka upp lite här och var på catwalken och har man inte råd med en dyr designvariant är secondhand en guldgruva!
Den lycklige köparen kan väl alltid låta fynden få vänta i garderoben tills vårfåglarna börjat sjunga, eller på bordet därhemma så att hon eller han har något att se fram emot?Ny vår från 45 kronor!


veckans pryl: djungelvrål!

Kommentarer är egentligen överflödiga. Veckans pryl är ett par äkta tarzaninspirerade badbyxor, hemmasydda till en liten för sisådär 50 år sedan. Jag antar att den nya lilla ägaren kommer att se fantastisk ut!Badbyxor med ett antal år på nacken, 35 kronor....

pr

Två glada Erikshjälpen medarbetare spenderade den soliga dagen med att göra PR för Erikshjälpen Second Hand på en mässa för universitetsstudenter. Det blev många skumsvampar,nya ideella och köpsugna blickar...Skinnbyxor, guldskor, inomhusfontän, krokoportfölj,
brödrost,skumsvampsglas,rosa myntförvaring och
hattask från 1910. Allt från Erikshjälpen...

Dessutom har flugmakaren till kollega varit framme igen
och har denna gång knåpat ihop en stilig rosett till 
jeansskjortan av ett svart sidenband.
Tjusigt och perfekt till fredagsmyset!


jeansjackanDu fantastiska jeansjacka! Vem drömmer inte om en vacker sommardag med dig kring sina axlar? Tills dess får vi väl ha dig närmast under täckjackan. För det finns väl inget som hindrar att man svassar runt och sprider "pre spring" känslor på jobbet....


grönt ljuswww.formex.se

Formexmässan som hålls i Sockholm två gånger per år är nästintill ett måste för trendintresserade inredningsnissar. Även om man inte är ett modelejon finns här massor av inspiration och roliga ideér som olika
företag visar upp i sina montrar.

Olika trämaterial, plywood och slitna ytor väntas snart krypa in i var mans hem. Och rustik patina och charmigt bohemiska detaljer kommer vi enligt moderådets VD Lotta Ahlvar garanterat sukta efter under våren. Det ideala boendet är enligt mässan en konstnärsateljé fylld med kuriositeter och allehanda secondhandfynd av rått trä. Dessutom är 70-talet på stark frammarsch igen med sin bohemiska livsstil och furumöblemang.

Det som är så bra är att det mesta finns redan hos oss så det är bara att komma hit och fylla på trendförråden...
Välkommen!

På Formexmässan fanns ett fint Café inspirerat av popup-böcker.
De glada borden var garanterat inspirerade av en viss secondhand affär...