Barnens bästa böcker (gästbloggare)

Något för stora, något för små, men inget för de minsta som ännu inte kan gå...


Här kommer några tips till barn och föräldrar på underbara barnböcker som vi minns och gärna återvänder till om och om igen. Barnböcker är för de flesta en viktig del av barndomen så vad kan väl passa bättre än att Herr Nostalgiker väljer ut några alldeles utmärkta barnböcker. Dröm dig tillbaka och minns godnattsagestunderna och mammas eller pappas berättarröst den mysiga stunden på kvällen innan lampan släcktes och drömmarna tog över...

 Vem minns inte Pelle Svanslös från Uppsala? I denna serie barnböcker om Pelle får vi följa honom på många äventyr. Dessa böcker är tyvärr ganska svåra att få tag på idag (i alla fall i gott skick). Dessa är inhandlade på bland annat  Erikshjälpen i Lund och Värnamo. 



Jan Lööf är inte bara en fantastiskt duktig illustratör utan även en författare som håller hög klass. Denna samling med "Morfar är sjörövare", "Sagan om det röda äpplet" och Skrot-Nisse" är ett sant mästerverk och borde vara varje barns egendom.



Är en kapitelbok för lite äldre barn. Skriven med glimten i ögat och en stor dos humor. Minst lika rolig för förälder...



Kalle, knattarna och Farbror Joakim bjuder alltid på spännande äventyr. Kanske finner du nästa äventyrsalbum på Erikshjälpen?



Tja, vad ska jag säga? Det går inte skriva om barnböcker utan att ha med något av Astrid Lindgren. Denna samling är en bland de bästa och bjuder in oss till flera av Astrids välkända figurer.



Det är som att återvända till barndomen. Dessa böcker väcker många fina minnen och gör att Herr Nostalgiker kommer att leva lycklig i alla sina dagar.

Snipp snapp snut så var barnbokstemat slut.


Kommentarer
Postat av: Smålänning och bokmal

Minns hur jag läste de där gamla Pelle-böckerna för min son, fina böcker det där. Trevligt med lite boktips. Får traska iväg till Erikshjälpen där hemma.

2009-02-27 @ 14:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback