Liten litteratur (gästbloggare)

Så var det dags att ge några boktips i det lilla formatet, pocket. Pocketböcker är i och för sig billiga även i bokhandeln eller mataffären, men en pocketbok för under tjugo kronor lär du knappast finna där. Tur att Erikshjälpen finns, förhoppningsvis nära dig!

Hur var det att växa upp på sextiotalet, sjuttiotalet, åttiotalet och nittiotalet? Läs de böcker jag tipsar om nedan så får du svaret! Men vi börjar med en samling "barnförbjudna" sagor från sexiotalet...


Tage Danielsson var en sann ordkonstnär och smakprov på hans talang finner vi i denna sagosamling från 1964. Sextiotalets Sverige genomsyrar sagorna och får oss som inte levde då att minnas denna tid som om det var igår.


Sextio- och sjuttiotal i ett Pajala som gränsar till Finland. Förändringarnas tid råder, asfalt och popmusik når unga gossar i den svenska periferin. En modern klassiker som man relativt ofta finner på Erikshjälpen för en mindre penning.


Ulf Lundells debutroman om ett vilt leverne i Stockholm på sjuttiotalet.


Om att växa upp i Malmö på sjuttio- och åttiotalen. Prisad och välskriven roman som knappast lämnar någon oberörd.


Till sist en roman om att växa upp det själslösa nittiotalets Sverige. En bok för oss åttiotalister och andra som vill få en inblick i ett individinriktat Sverige där det kan vara svårt att passa in. 

Pocketböcker tar inte mycket plats och är alldeles utmärkta att läsa på buss, tunnelbana, spårvagn, tåg eller hur du nu tar dig fram.

Läs och njut, trevlig helg!




Kommentarer
Postat av: Rune från Östergötland

Åh Tage, det var en go gubbe det. Östgöte var han med. Sagan om Karl-Bertil Jonsson gör mig nästan lite rörd! Tackar och bockar Herr Nostalgiker.

2009-02-28 @ 17:12:56
Postat av: Anna

Bra tips, och bra böcker! Kul blogg. Tack!

2009-03-02 @ 08:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback