Länge leve barnrummet!


Här kommer några finfina bilder på saker som jag letat upp på Erikshjälpen. Det finns så mycket kul man kan hitta på! Det roliga med barnrum är att de är i ständig förändring, barnet leker och hittar på nya ordningar. Och i takt med att barnet blir äldre så ställs nya krav. Satsa på rum och möbler som kan användas till olika saker. En säng, som blir en koja, som blir ett kuddhav, som blir ett piratskepp. Ett bord, som blir en trampolin, som blir ett utkikstorn, som blir ett bibliotek. Låt barnen ha kul!


 



De här schyssta små bokhyllorna (100 kr/st på Erikshjälpen) är helt perfekta tycker jag! Stora greppvänliga handtag och en stor yta där man kan leka med bilar, leka affär och bygga lego. Insidan av ryggen är klädd med tidstypisk 60- tals tapet. Och tröttnar man går det finemang att tapetsera om. Smart!



Många barnböcker är lika fina som tavlor! Sätt dem på en tavellist, men sätt dem
så att kidsen når. Konst ska vara lättillgängligt!


Leta efter en stor kista eller en koffert. De är varken särskilt dyra eller svåra att få tag på. Fyll den sen med alla möjliga saker som är kul att ha när man klär ut sig. På dam- och herr- avdelningarna kan man hitta roliga hattar och handskar, och på smyckesavdelningen långa pärlhalsband och armringar, en gardin med volangkant används som slöja och en kasserad kikare är perfekt till den upptäcksresande... Fantasin sätter inga gränser!

Kommentarer
Postat av: Karl Andersson

Den där Barbapapaboken är underbar! Kommer det något bokreportage så småningom. Har själv fyndat många böcker på Erikshjälpen. Tack för trevlig läsning och fina bilder!

2009-01-23 @ 08:36:48
Postat av: Fröken Retro

Hej Karl!

Visst är Barbapapa bäst! Och självklart kommer ett bokreportage! Lagom till bokrean kommer vår egen bokexpert att blogga om bokhimlen. Det ser jag fram emot...

/ Fröken Retro

2009-01-23 @ 09:40:29
Postat av: Lisa

Så himla fin och bra blogg! Kör på!

2009-01-23 @ 17:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback