Veckans pryl-löjligt kul!

Jag vet att det är barnsligt, löjligt, alldelses för ombloggat och kanske uttjatat. Men det är faktiskt vansinnigt kul. Och det kostade en tia.
Fiffiga bokstäver-bra till det mesta. Sätt upp med häftmassa!
10 kronor för ett gäng hos Erikshjälpen Second hand.

Så blev det! ( eller vindskupan del 4)

Så blev det då äntligen klart för inflyttning. Tänk att en liten renovering kan ta sån tid!
Men klart blev det och två pysselsugna barn fick flytta in i sin egna lilla värld.... En skål till en guldfisk täckt med världskartan i guld (se tidigare inlägg om vindskupan) fick stå som inspiration till kanske Sveriges minsta hobbyrum på 2,5 kvadratmeter!

Som grund användes familjens egna två klädbyråer och två svarta pinnstolar. Förutom tapet och färg skulle alla nya saker köpas secondhand. Vilken dröm! Inköpslistan blev ganska spontan, förvaring är väl det som hägrar mest för en barnfamilj men på secondhand kan man ramla över alla möjliga knasiga härliga prylar som bara måste få följa med hem. Självklart till barnens stora förtjusning! För att bättre få plats med benen  inköptes ett vitt skrivbord och bordskivan skruvades av och limmades fast på byråerna. Vips- ett skrivbord för två med klädförvaring under!

Bilderna får tala sitt eget språk men tilläggas bör att Fröken Retros personliga favorit är bokhyllan. En liknande, ofta brun och murrig kan man ofta hitta i varje secondhand affär. Med vit färg och roller blev den så otroligt fin och perfekt för allt. Barnen älskade sparbössan för enkronor, kanske ska det sparas till en resa? Och föräldrarna föll pladask för den glassigt plastiga papperskorgen tillverkad för Husqvarna för länge sedan. Den vackra jordgloben kan lysa fint om kvällarna och den roliga robotliknande skrivbordslampa som tillverkats för Ikea var ett överaskande fynd för 65 kronor! Pricken över i blev nog när vi av en slump hittade ett skrivbordsunderlägg med världskartan för 25 kronor...

Att förvara pennor i genomskinliga glasburkar är en höjdare- det blir mycket lättare att hitta suddgummit på botten då! Och nästa gång kidsen ska gå på kalas får man kanske lov att tipsa om att ta en secondhandtur och köpa ett gäng gamla serietidningar, några småsaker som en pilpistol och en klättrande spindel och kanske en och annan äventyrsbok från 50- talet. Aldrig har jag väl sett någon bli gladare för sånt än idag... 
Tack!Stort tack till alla er som köpte små prylar, virkade gardiner,
70- tals soffor och barnkläder i lördags!

Tillsammans hjälpte ni till att skänka 1,5 miljoner till de
som behöver det allra mest!
Läs mer om lördagens insamlingen till Haiti på:
 www.erikshjalpen.se


bild från mysiga trädgårdsbloggen:
uteochinne.blogspot.com


Handla för Haiti!

På lördag skänker Erikshjälpens Second Hand butiker hela lördagens dagkassa till hjälparbetet på Haiti! Du kan vara med och hjälpa de som drabbats av det ofattbara där. Vad du än köper- ett par fantastiskt plastiga galgar eller en ny mjuk veloursoffa så är du med och bidrar. Stort tack för din hjälp!


Premiär!


Premiären för veckans pryl måste firas! Men i en virtuell värld får man föreställa sig att man blir bjuden på bubbel och snittar- varsågoda! Mina damer och herrar veckans pryl är inget mindre än......


...... Lark Accordion!
Det lilla dragspelet du kan ta med dig överallt! Litet och lätt så att det får plats i en liten papplåda. Så praktiskt när det ska festas till lite extra. Dans på bryggan eller varför inte i tunnelnbanan? Med Lark Accordion kan det bli möjlighet! Låt inte tunga och otympliga dragspel stoppa dig när du vill höra lite riktig musik. Med Lark Accordion kan en helt ny värld öppna sig. Köp ditt exemplar på Erikshjälpen Second Hand!

Veckans pryl- en pryl varje vecka från någon av våra butiker som förtjänar en extra stund i rampljuset. Saker eller kläder med en speciell historia eller en extra knorr med finess!

influence

Det finns så mycket som inspirerar! En möbeljätte annonserar stort om vikten av förvaring och vips hittar jag lådor och boxar överallt. En kollega berättar om ett inredningsreportage där man sågat av benen på en massa byråer och helt enkelt staplat dem på varandra som en takhög dunderförvaringsmöbel. Och i en annan inredningstidning med några år på nacken ser jag hur någon tagit gamla kopparrör och satt upp på en vägg i badrummet som en vansinnigt snygg handdukstork. Var kommer alla ideér ifrån och hur ska man hinna pröva dem alla?Papplådor 20:- /st.

Schysst idé 5:-!
Allt från Erikshjälpen Second Hand

god helg!

Veckan före januarilönen behövs små investeringar för att inte spränga budgeten. Vad sägs om en ny saftkanna för en tjuga, en liten glasskål till värmeljuset för 12 kronor, en rå betongkruka till pärlhyacinten för en femma samt en stjärnspäckad skjorta för 35 kronor? Nu kan lördagsfikat börja. Om man råkar ha julklappspengar över kan man ju alltid investera i ett hederligt svart piano. Snyggt som en dröm och perfekt att förvara släktfoton på! Ettt riktigt snyggt kan du få för mellan 500-1000 kronor. Vad gör man inte för att sätta lite guldkant på vardagen....

Daily outfit

Fröken Retro fick för sig att göra en gammal bloggklassiker- dagens outfit. Sista tiden har hon fallit som en fura för alla snygga fuskpälsjackor som ramlar över henne varje gång hon inträder i en Erikshjälpen butik. Sagt och gjort- på onsdagsmorgonen kläddes favvopälsen på och famnen lastades full av lunchlådan, papperstidningar, kollegieblock, urvuxna skor och annat smått och gott man bara måste ha med till jobbet. Behöver du hjälp?, frågade en vänligt sinnad kollega. Nej tack!, sa fröken Retro men hörde plötsligt ett droppande ljud. Lunchlådan, eller rättare sagt spenatsoppan, hade hon självklart lyckats hålla upp och ner. Och så var det med det. Den vänligt sinnade kollegan tog iallfall ett kort på outfiten- fuskpäls med spenat.En skrattande fotograf har nog aldrig varit bra. Man kan missa att ta kort på det egentliga objektet till exempel...

Kort fuskpäls 120:-, jeanskjol från 70- talet 75:- och skor 85:-. Allt från oss!


el monde ( eller vindskupan: del 3)

Det går rykten om att vindskupan snart är dags att visa upp. Och visst är det sant, tapeten har kommit upp och nu väntar bara flyttlådorna på att packas upp och kidsen på att få börja göra läxor och rita sprattelgubbar!Glasskålen med världskartan i guld som satte tankarna i rullning. Vem vill inte ge barnen hela världen? Resultatet kommer snart...


Ett nytt år innebär ju alltid nya tag! På sikt kommer bloggen få ett ansiktslyft men innan dess ändras kategorierna en del. Istället för ett tema varje vecka så införs veckans pryl- en spännande sak som får briljera lite extra under veckan. Utöver den kommer som vanligt blandade inlägg om små- och stora ting, finfina kläder och extravaganta roliga och tjusiga hem. Kan det bli bättre? Hör av dig till Fröken Retro med dina önskemål.
Vi vill finnas till för dig!


blogg@erikshjalpen.com


blue wibes

I lördags var jag på span. Fotade blåa saker i drivor för att sen komma hem och se att kameran hade raderat bort alla bilder.

Blått är det nya lilla svarta, och även om du vältrade dig i koboltblått i alla dess nyanser i slutet av 90-talet och känner dig färdig med det kommer du snart gå hem med något blått igen. Så funkar det... det nya är alltid gammalt på något sätt. Eller så är det gamla nytt. Hursomhelst, blått är här för att stanna. Åtminstone för en stund.
Blev alldeles blå i sinnet efter kamerahaveriet och bestämde mig för att pussla lite. Insåg plötsligt att kartongen var så 2010- BLÅ!


gammal skåpsmat

När man jobbar i den här branschen och ser att allt verkligen kommer igen känns det svårt att säga att man aldrig någonsin skulle ta på sig vissa kläder igen. Till och med jag har försiktigt börja glimta på 90- tals dörren. En del saker kan man kanske lättare förstå varför man gillade. Lite sköna vibbar av "Ensamma hemma" och "Dawsons creek" kan väl aldrig vara fel...


Nya favoriter? Skulle absolut kunna få flytta hem till mig iallafall!
Väska 55:-, Skor 85:- och stickad tröja med skorstenskrage 55:-.
Allt från min favoritaffär!I heart copies

Jag älskar kopior, bara de är bra! Som den här fantastiska lyktan "Hurricane chrystal" som jag hittade i senaste numret av tidningen Sköna Hem. Inte visste jag att lyktans stolta lillebror fanns på Erikshjälpen Second Hand! Ganska syskonlika eller hur?


Oj vilka gryniga bilder det blev! Får väl kalla det ett romantiskt skimmer... Romantiskt är också priset, blott en tia för en lyxig kopia!